tisdag, juli 11, 2006

måndag, juli 10, 2006

Utsikt(er)


Här sitter jag och jobbar på dagarna, både som idag i spöregn men oftast i sooool. Finns det någon bättre utsikt, över havet, Gotlandsfärjan utanför fönstret och alla segelbåtar som lugnt kryssar över vattnet?!


Nej, ingenting -nästan- grumlar min horisont. Bara detta enda, min otrygghet som gör sig gällande. Ang skulder, skulder jag drog på mig i missbruk, under tiden min son var liten och jag kämpade för att överleva en dag i taget. Försäkringskassan vill dra 1.073 på mitt bostadsbidrag. Och jag har just skrivit en överklagan till det. Jag försöker så ärligt jag kan säga hur min situation var då, och hur de varit under dessa år.

Jag känner mig så ensam om ansvaret, inga närvarande pappor, ingen mamma att -låna av-, ingen pappa, mitt enda syskon missbrukare. Den enda som har funnits för barnen är jag. Och jag har inte räckt till, vare sig mentalt eller vad det gäller ekonomi. Under den mest kaotiska tid när jag kämpade för min äldste son, genom tingsrätten till hovrätten var inte min största prioritet att kontrollera att jag hade rätt bostadsbidrag, tyvärr. Den beska eftersmaken kommer idag istället.

Men men, jag har iallafall övertygat mig själv om att jag inte är värdelös på arbetsmarknaden. Jag kan mitt jobb, att komma tillbaka till det yrket jag lämnade för 15 år sen, först pga missbruk, sen pga mitt tillfrisknande och mina barns tillfrisknande sitter kvar, än idag.
Det gör mig glad iallafall.

Sen vet jag ju, att det ordnar sig.

söndag, juli 09, 2006

Bullen och jag.